Η Coffee Island, η πρώτη αλυσίδα στην Ελλάδα που εισάγει Specialty καφέ,
ανακοινώνει τη συνέχεια του MicroFarm Project με το νέο καφέ Ethiopia
Yirgacheffe. Ο νέος limited edition specialty
έχει πάρει το όνομά του από την περιοχή της προέλευσής του η οποία είναι
μια μικρή περιφέρεια μέσα στην ευρύτερη περιοχή της Sidama της νότιας
Αιθιοπίας, ευρέως γνωστή ως η «γενέτειρα του καφέ».
Ο
καφές από την Yirgacheffe, είναι γνωστός και ως «Καφές του Κήπου»,
καθώς καλλιεργείται σε πολύ μικρά οικόπεδα, συχνά αυλές μικρών
οικημάτων.
Φυτρώνει σε υψόμετρο 2000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ
στην πλειοψηφία του καλλιεργείται με παραδοσιακές μεθόδους, κάτω από
σκιές δέντρων μαζί με άλλες καλλιέργειες. Λόγω της φυσικής
επεξεργασίας
(natural process), ο καφές έχει μια πολύ καθαρή
γεύση και εξωτερικεύει μια έντονη φρουτώδη οξύτητα συνοδευόμενος με
πολύπλοκα αρώματα φρούτων και σοκολάτας.
Η
Coffee Island, λαμβάνει δείγματα του καφέ, κάνει αμέτρητες γευστικές
δοκιμές (cupping & sensorial analysis) αξιολογώντας τον ωμό κόκκο
και αναζητώντας πάντα τη βέλτιστη καμπύλη ψησίματος ώστε να αναδειχθεί
το καλύτερο γευστικό προφίλ του καφέ που εισάγει ως πρώτη ύλη. Ο
μηχανολογικός εξοπλισμός των καφεκοπτείων Coffee Island και οι
εκπαιδευμένοι κατά τα πρότυπα του SCAE baristi των καφεκοπτείων
ολοκληρώνουν τον κύκλο του ποιοτικού καφέ και τον προσφέρουν στους
πελάτες τους.
Το λανσάρισμα του Ethiopia Yirgacheffe
καφέ αποτελεί παγκόσμια αποκλειστικότητα καθώς θα διατίθεται μόνο στα
καφεκοπτεία Coffee Island
για τους επόμενους 3-4 μήνες, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Θα
δίνονται πληροφορίες για τη φάρμα, το είδος του καρπού, τη μέθοδο
επεξεργασίας του καρπού, το προφίλ ψησίματος του καφέ και το γευστικό
προφίλ του.
Μπορείτε να τον βρείτε από σήμερα σε συσκευασία των 200gr στο Microfarm Stand στα καφεκοπτεία της Coffee Island!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου