O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Δικαστικές ήττες για την Apple σε Κίνα και Ινδία

Δικαστικές ήττες για την Apple σε Κίνα και ΙνδίαΔύο σημαντικές ήττες υπέστη η Apple σε Κίνα και Ινδία. 
Στην πρώτη περίπτωση, η κινεζική Xintong Tiandi Technology κέρδισε τη δίκη εναντίον της αμερικανικής εταιρείας όσον αφορά στην πώληση τσαντών και άλλων δερμάτινων ειδών στα οποία χρησιμοποιείται το όνομα «IPHONE».
Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται την κινεζική «Legal Daily», η Xintong Tiandi είχε κατοχυρώσει το IPHONE για δερμάτινα προϊόντα στην Κίνα το 2010. Η συγκεκριμένη εφημερίδα θεωρείται πως αποτελεί επίσημο «όργανο» της Κεντρικής
Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Θεμάτων της χώρας.
Η Apple προσέφυγε το 2012 στην κινεζική αρμόδια για θέματα trademark αρχή, ωστόσο όταν αυτή η προσπάθεια δεν σημείωσε επιτυχία, στράφηκε σε δικαστήριο του Πεκίνου. Όταν απέτυχε και εκεί, κατέφυγε σε πιο υψηλόβαθμο δικαστήριο- το οποίο όμως αποφάνθηκε πως η Apple δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι ήταν ευρέως γνωστή ως brand στην Κίνα πριν η Xintong Tiandi υποβάλει το δικό της αίτημα κατοχύρωσης το 2007.
Στη δεύτερη περίπτωση, στην Ινδία, η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε ένα σχέδιο εισαγωγής μεταχειρισμένων τηλεφώνων. Όπως αναφέρει το Reuters, η Apple πωλεί μεταχειρισμένα («ανακαινισμένα») iPhones με έκπτωση σε κάποιες χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ. Η επέκταση αυτής της πρακτικής στην Ινδία θα τη βοηθούσε πιθανότατα να αυξήσει το μερίδιό της σε μια από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές smartphone, απέναντι σε ανταγωνιστές που προσφέρουν πολύ φθηνότερα μοντέλα.
Ωστόσο, η ινδική κυβέρνηση, που προωθεί μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κατασκευαστικού τομέα, απέρριψε το αίτημα, επικαλούμενη κανόνες κατά της χρήσης μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών συσκευών.
Στο αίτημα αυτό είχαν αντιταχθεί εγχώριοι κατασκευαστές, που υποστήριξαν ότι η πώληση μεταχειρισμένων συσκευών (που έχουν επιστραφεί από αγοραστές ή επισκευαστεί αφού έχουν υποστεί ζημιές) θα παραβίαζε την νομοθεσία anti-dumping.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου