Οι Βρετανοί  πολιτικοί είναι οργισμένοι από την ιδέα των Γερμανών  λέγοντας ότι η δύναμη αυτή , θα αποδυναμώσει τη θέση της Βρετανίας στον κόσμο και θα πρέπει να ασκηθεί  βέτο για τον λόγο αυτόν .
Βρετανός Συνταγματάρχης ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν για τη Μικτή Επιτροπή Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου,  και ο οποίος συμβουλεύει την βρετανική κυβέρνηση σε θέματα εθνικής ασφάλειας,  δηλώνει  : «Αν φύγουμε από την ΕΕ, θα υπονομεύουμε το  τελική σχέδιο της διαμόρφωσης ενός στρατού της  ΕΕ, και αυτό  ακριβώς  πρόκειται να γίνει . »
Όποιος νομίζει ότι η εσπευσμένη προετοιμασία των Ευρωπαίων στρατοχωροφυλάκων σε γερμανικό έδαφος δεν γίνεται με σκοπό την Ελλάδα , πλανάται πλάνην οικτρά.
Η νέα ευρωπαϊκή ‘‘Ιερά συμμαχία‘’ Θέλει  να εξουσιάζει  τα κράτη έχοντας ‘’ τον δικό της στρατό‘’ διότι σε διαφορετική περίπτωση η ‘’εξουσία της ‘‘ θα ήταν το απόλυτο μηδέν. Φοβούνται σύμφωνα με έκθεση του Stratfor μια νέα ‘‘γαλλική επανάσταση‘’, ειδικά μετά την συμφωνία ΤΤΙΡ , η οποία θα αλλάξει δραματικά την Ευρώπη.
Η Ελλάδα όμως  θα αποτελέσει το πεδίο της εφαρμογής των σχεδίων της νέας ευρωπαϊκής τάξης πραγμάτων, αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο.