O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τα έχωσε χοντρά ο Νότης Μαριάς σε Σεντένο και Μοσκοβισί για τα μνημόνια

https://ecp.yusercontent.com/mail?url=https%3A%2F%2Fserver88.mailstudio.gr%2Fadmin%2Ftemp%2Fnewsletters%2F4866%2FECR_1.png&t=1530736967&ymreqid=7c8709d0-f0e9-43f3-019e-a2006c010000&sig=cf0UTfmr3UM6kleuNuYo.w--~CΣκληρή επίθεση ενάντια στον νέο Πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο και στον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί εξαπέλυσε πριν λίγο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή την συζήτηση για το δήθεν τέλος των μνημονίων στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στον Μάριο Σεντένο ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι παρότι ως Πρόεδρος του Eurogroup ο Πορτογάλος προσπάθησε  να δημιουργήσει «μια μαγική εικόνα, ο
Ελληνικός Λαός γνωρίζει από τη σκληρή του οκταετή εμπειρία ότι τα μνημόνια απέτυχαν. Με τα τρία μνημονιακά δανειακά πακέτα, η Ελλάδα έλαβε 240 δισεκατομμύρια  ευρώ».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Πού πήγαν τα λεφτά κύριε Σεντένο; Που πήγαν τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ κύριε Μοσκοβισί; Γιατί αν είχαν πέσει στην Ελληνική οικονομία η χώρα θα είχε απογειωθεί. Πήγαν για να εξοφλήσουν τα παλιά δανεικά, πήγαν για να σώσουν τις ξένες τράπεζες, όπως ομολόγησε ανενδοίαστα ο κύριος Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε Ερώτησή μου. Έτσι με τα μνημόνια η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με στρατιές φτωχών και ανέργων, με εξαθλιωμένους συνταξιούχους, με τους νέους μας να μεταναστεύουν».

Ακολούθως ο Νότης Μαριάς είπε: «Με την Συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου επιβάλλεται διαρκής λιτότητα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το κατοχικό ταμείο που θα λειτουργεί για 99 χρόνια. Επιβάλλονται άπιαστα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, 2,2% μέχρι το 2060, επιβάλλεται μείωση συντάξεων το 2019, μείωση του αφορολόγητου το 2020. Και όλα αυτά την ώρα που οι δανειστές αντί να καταβάλουν όλο το δανειακό κεφάλαιο των 86 δις ενθυλάκωσαν 24 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κύριε Σεντένο για την ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, για την δημιουργία θέσεων εργασίας».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Να γνωρίζετε λοιπόν κύριε Σεντένο, και κύριε Μοσκοβισί ότι ο Ελληνικός Λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί τη μνημονιακή θηλιά που του έχετε περάσει και σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα».

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου