O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Γεωργία: η Επιτροπή δημοσιεύει νέες προβλέψεις σχετικά με την παραγωγή και τις αγορές

Η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα έκθεση που παρουσιάζει βραχυπρόθεσμες προοπτικές των γεωργικών αγορών. Η έκθεση καλύπτει την παραγωγή, τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, καθώς και τη συνολική κατάσταση των παγκόσμιων αγορών για διάφορους τομείς προϊόντων, που περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά, δημητριακά, ελαιούχους σπόρους, χοιρινό κρέας, πουλερικά και βόειο κρέας. Για πρώτη φορά, η έκθεση καλύπτει επίσης τις ντομάτες, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι αποδόσεις των δημητριακών αναμένεται να μειωθούν ελαφρώς. Η κακοκαιρία αναμένεται επίσης να επηρεάσει τη συγκομιδή ελαιούχων σπόρων της ΕΕ. Ωστόσο, ένας
τομέας που επωφελείται από τις κλιματικές συνθήκες είναι το ελαιόλαδο με αναμενόμενη παραγωγή κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων ετών. Όσον αφορά το γάλα, η αύξηση στη συλλογή γάλακτος της ΕΕ ήταν χαμηλότερη από την προβλεπόμενη και η ζήτηση γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΕ αναμένεται να παραμείνει ισχυρή τόσο στις εγχώριες όσο και στις παγκόσμιες αγορές. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών γάλακτος στην ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η πλήρης και σε βάθος ανάλυση είναι διαθέσιμη εδώ (στα αγγλικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου