O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Nότης Μαριάς: Όχι στους αναγκαστικούς γάμους παιδιών

Την απαγόρευση των αναγκαστικών γάμων των παιδιών ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στις 2 Ιουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς «οι αναγκαστικοί γάμοι πολλαπλασιάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως στην ΕΕ κι αυτό συμβαίνει διότι πλέον με τη μαζική μετανάστευση πληθυσμών εδώ στην ΕΕ υπάρχουν πληθυσμοί που με συγκεκριμένες πολιτισμικές καταβολές αλλά βεβαίως και με
θρησκευτικές ρίζες και αναφορές στο ίδιο το ισλάμ, επιβάλλουν πλέον τους αναγκαστικούς γάμους, μια κατάσταση που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια κατάσταση που παραβιάζει τα δικαιώματα των παιδιών και πρέπει να απαγορευτεί αυτή η διαδικασία πάραυτα.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Φυσικά παραβιάζεται και η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η Σύμβαση του ΟΗΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Οφείλουμε λοιπόν να έχουμε μια νομοθεσία στην ΕΕ για να απαγορεύονται οι καταναγκαστικοί πλέον γάμοι, αναγκαστικοί λέγονται αλλά καταναγκαστικοί είναι στην πράξη, διότι επιβάλλονται και φυσικά να επενδυθούν χρήματα στις χώρες που ακολουθούν αυτό το φαινόμενο προκειμένου να υπάρξει μια στήριξη σε επίπεδο πολιτισμικό και κυρίως να περάσουμε τις απόψεις που πρέπει να ισχύσουν.»
Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου