O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνούν σχετικά με τους νέους κανόνες για τον τομέα ανωτάτου επιπέδου .eu

Χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την αναθεώρηση του κανονισμού για τον τομέα ανωτάτου επιπέδου .eu. Η Επιτροπή πρότεινε τα νέα μέτρα τον Απρίλιο του 2018 στο πλαίσιο της στρατηγικής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά προκειμένου να απλουστευτεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο σχετικά με τον τομέα ανωτάτου επιπέδου .eu και, μεταξύ άλλων αλλαγών, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕ/ΕΟΧ) να καταχωρίζουν όνομα τομέα .eu και εκτός ΕΕ, ανεξάρτητα από την χώρα διαμονής τους.

Ο Αντιπρόεδρος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά κ. Άντρους Άνσιπ και η Επίτροπος Ψηφιακής
Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσαν: «Οι νέοι κανόνες για τον τομέα ανωτάτου επιπέδου .eu θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικότερα σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά ονομάτων τομέα και να υποστηρίζουμε καλύτερες και πιο καινοτόμες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ. Προσβλέπουμε σε πολλούς περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιούν τον .eu για να επισημαίνουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα ηλεκτρονικά, με τρόπο που να αποτελεί παράδειγμα πολυγλωσσίας, προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας.»

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν επίσης βελτιωμένη δομή διακυβέρνησης για τον τομέα, καθώς και εκσυγχρονισμένο νομικό πλαίσιο το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε ταχείες μεταβολές της αγοράς. Τη διαχείριση του τομέα .eu έχει επί του παρόντος η EURid, μια ιδιωτική, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί τον .eu βάσει σύμβασης με την Επιτροπή από το 2003.

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. και την Εκτίμηση επιπτώσεων του κανονισμού για την υλοποίηση και τη λειτουργία του ονόματος τομέα ανωτάτου επιπέδου .eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου