O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην πολιτική των διακρίσεων σε βάρος των Ελλήνων γονέων από την Γερμανική Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας παιδιών και νέων (Jugendamt)

Την πολιτική των διακρίσεων σε βάρος των Ελλήνων γονέων και των λοιπών μη Γερμανών γονέων που εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια η Γερμανική Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας παιδιών και νέων γνωστή ως  «Jugendamt» στηλίτευσε με δριμύτητα ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς  μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 29/11/18 κατά τη σχετική συζήτηση για τον ρόλο του «Jugendamt».
Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  επισήμανε τα εξής: «Ψήφισα υπέρ της
Έκθεσης γιατί ο ρόλος της Γερμανικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας παιδιών και νέων, το περίφημο «Jugendamt», πραγματικά έχει με την δράση του αυτά τα χρόνια ξεπεράσει τα όρια. Είναι άπειρες οι καταγγελίες οι οποίες έχουν γίνει στην Επιτροπή Αναφορών. Οι γονείς διαμαρτύρονται, και κυρίως αυτοί οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Γερμανία, αυτοί οι οποίοι δεν είναι Γερμανοί πολίτες, και αφορά Έλληνες, Γάλλους, Κροάτες».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Έχουμε επανειλημμένα πάρα πολλές καταγγελίες και από τους Πολωνούς και υπάρχει μια λογική στο «Jugendamt» εάν ο ένας εκ των γονέων είναι Γερμανός, πάντοτε να υποστηρίζει αυτή την περίπτωση, δηλαδή τους Γερμανούς. Και αυτό είναι πλέον μια διοικητική πρακτική η οποία εφαρμόζεται χρόνια ολόκληρα. Παρεμβαίνει το «Jugendamt» μέσα στη λειτουργία του οικογενειακού δικαίου με διακριτικό τρόπο εις βάρος όσων δεν είναι Γερμανοί».
Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:
https://youtu.be/qTJ-SNSjeIc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου