O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Η Επιτροπή επιλέγει τρία έργα στα Δυτικά Βαλκάνια και την Αφρική για το πιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Η Επιτροπή διέθεσε 8,5 εκατ. ευρώ για δύο πιλοτικά έργα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) στην Αφρική και για ένα στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Η Αφρική και τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν πολιτική και στρατηγική προτεραιότητα για την ΕΕ. Γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες στους εταίρους μας. Τα τρία έργα που επελέγησαν για το πιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελούν συγκεκριμένα
παραδείγματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των χωρών της διεύρυνσης όσο και της Αφρικής. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας, ειδικά σε τομείς όπως η μεταποίηση και η γεωργία, που παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας.»

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Διεθνοποίηση συστημάτων ΕΕΚ στα Δυτικά Βαλκάνια» περιλαμβάνει έξι εταίρους από τα Δυτικά Βαλκάνια και οκτώ εταίρους από κράτη μέλη της ΕΕ.

Στην «Κοινή συμμαχία για την ανάπτυξη προγράμματος κινητικότητας και για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συστημάτων ΕΕΚ της Αφρικής και της Ευρώπης» συμμετέχουν τρία κράτη μέλη της ΕΕ και δέκα αφρικανικές χώρες.

Στη «Συμμαχία στήριξης της αφρικανικής κινητικότητας (SAAM)» συμμετέχουν 32 οργανισμοί από οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ισπανία) και από 13 αφρικανικές χώρες.

Οι δραστηριότητες των έργων ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου