O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Επισήμανση των ελαστικών: το Συμβούλιο θεσπίζει νέους κανόνες

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαστικαΣύντομα, οι καταναλωτές θα ενημερώνονται καλύτερα όταν επιλέγουν καινούργια ελαστικά για τα αυτοκίνητά τους. Το Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα κανονισμό σχετικά με νέους κανόνες για την επισήμανση των ελαστικών όσον αφορά παραμέτρους όπως η εξοικονόμηση καυσίμου, η πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα και ο θόρυβος. Στόχος του κανονισμού είναι να καταστήσει τις επισημάνσεις πιο ευκρινείς και να παράσχει στους καταναλωτές περισσότερες πληροφορίες ώστε να μπορούν να επιλέγουν
ασφαλέστερα και πιο αποδοτικά ως προς την κατανάλωση και λιγότερο θορυβώδη ελαστικά. Ο νέος κανονισμός θα πρέπει τώρα να εγκριθεί τυπικώς από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Οι νέες επισημάνσεις αποτελούν ένα απτό όφελος για τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποδοτικότητα της κατανάλωσης καυσίμου, την ασφάλεια και τον εξωτερικό θόρυβο. Οι κανόνες αυτοί θα έχουν επίσης αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου."
κ. Tomislav Ćorić, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κροατίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου