O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΕ: Απόφαση Ελλάδα κατά Επιτροπής (ΕL-ΕΓΤΕ και ΕΓΤΑΑ, δημοσιονομικές διορθώσεις, μόνιμοι βοσκότοποι)

C-252/18 P, Ελλάδα, υποστηριζόμενη από την Ισπανία, κατά της Επιτροπής
 
Στις 22 Ιουνίου 2015, η Επιτροπή εξέδωσε την εκτελεστική απόφαση 2015/1119/ΕΕ για τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορισμένων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Όσον αφορά την Ελλάδα, η Επιτροπή εφάρμοσε δημοσιονομικές διορθώσεις ως προς τα έτη υποβολής αιτήσεων 2009, 2010 και 2011 στους τομείς των άμεσων ενισχύσεων και του καθεστώτος της πολλαπλής συμμόρφωσης. Σχετικά τις άμεσες ενισχύσεις, η Επιτροπή επέβαλε διόρθωση καθαρού ποσού 302 577 561,08 ευρώ και, ως προς το καθεστώς της πολλαπλής συμμόρφωσης, επέβαλε διόρθωση καθαρού ποσού 15 383 972,53 ευρώ.

 
Το ΓΔΕΕ, με την απόφασή του στην υπόθεση Τ-506/15, Ελλάδα κατά Επιτροπής, απέρριψε κατά το σύνολό της την προσφυγή της Ελλάδας με αίτημα να ακυρωθεί η ως άνω εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής. Στη συνέχεια, ενώπιον του ΔΕΕ η Ελλάδα άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του ΓΔΕΕ.
 
Γραπτές παρατηρήσεις κατέθεσαν η Ελλάδα και η Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου