O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

Η Επιτροπή χαιρετίζει τα μέτρα των υπηρεσιών συνεχούς ροής για μείωση της πίεσης που δέχεται το διαδίκτυο και συστήνει μηχανισμό αναφοράς μαζί με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές

Κατόπιν συνομιλιών με το Netflix και το YouTube, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση των δύο παρόχων συνεχούς ροής να λάβουν μέτρα για τη μείωση της πίεσης που δέχεται η διαδικτυακή υποδομή από την αυξημένη ζήτηση για συνδεσιμότητα λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης στο πλαίσιο καταπολέμησης της πανδημίας του κοροναϊού.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο Reed Hastings, το Netflix ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης όλων των ροών στην Ευρώπη για 30 ημέρες, μειώνοντας έτσι κατά 25 % την κίνηση του Netflix στα ευρωπαϊκά δίκτυα. Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google Sundar Pichai και τη διευθύνουσα σύμβουλο του YouTube Susan Wojcicki, και το YouTube δεσμεύτηκε να θέσει προσωρινά ως προεπιλογή την κανονική ανάλυση για όλη την κίνηση στην ΕΕ. Επιπλέον, η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και με άλλους
παρόχους παρόμοιων υπηρεσιών.

Ο Επίτροπος Μπρετόν δήλωσε σχετικά: «Καθώς εκατομμύρια Ευρωπαίοι προσαρμόζονται στα μέτρα κοινωνικής απόστασης χάρη στις ψηφιακές πλατφόρμες που επιτρέπουν την τηλεργασία και την ηλεκτρονική μάθηση και ψυχαγωγία, χαιρετίζω θερμά τις πρωτοβουλίες της Google και της Netflix για τη διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19. Εκτιμώ ιδιαίτερα την έντονη αίσθηση ευθύνης που επέδειξαν οι δύο υπηρεσίες συνεχούς ροής. Μαζί, θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης. Επίσης θα συνεχίσω τις συζητήσεις με άλλους παρόχους παρόμοιων υπηρεσιών.»

Των ανακοινώσεων προηγήθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Επιτρόπου Μπρετόν, με τις οποίες κάλεσε τις υπηρεσίες συνεχούς ροής, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους χρήστες να φερθούν υπεύθυνα και να διαφυλάξουν το ανοιχτό διαδίκτυο. Συνέστησε στις πλατφόρμες συνεχούς ροής να προσφέρουν κανονική και όχι υψηλή ανάλυση και να συνεργαστούν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα και μέτρα μετριασμού. Ο Επίτροπος Μπρετόν παρακίνησε επίσης τους χρήστες να χρησιμοποιούν ρυθμίσεις που μειώνουν την κατανάλωση δεδομένων, όπως η χρήση Wi Fi και η προβολή περιεχομένου σε χαμηλότερη ανάλυση.Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται γενικευμένη συμφόρηση του δικτύου λόγω της αυξημένης ζήτησης για διαδικτυακή συνδεσιμότητα, η Επιτροπή και ο Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) δημιούργησαν προληπτικά έναν μηχανισμό αναφοράς για την παρακολούθηση της κατάστασης της διαδικτυακής κίνησης σε κάθε κράτος μέλος, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα χωρητικότητας.Σε κοινή τους δήλωση, η Επιτροπή και ο BEREC «δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια για στήριξη των ατόμων και των επιχειρήσεων ώστε να συνεχίσουν τις δραστηριότητες και τις επαφές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω του διαδικτύου στους πρωτόγνωρους αυτούς καιρούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου