O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου Κ.Ο. της ΝΔ στο ΕΚ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το Πακέτο ανάκαμψης - Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Μεϊμαράκης: Αν η διαφορά στις ευρωεκλογές είναι μικρή θα πράξουμε ...

Στο πολύ σημαντικό για τη χώρα μας οικονομικό πακέτο ανάκαμψης, το οποίο παρουσίασε χθες ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του Mega, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι

η γενναία αυτή στήριξη της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μια ιστορική ημέρα καθώς σαν σήμερα, 41 χρόνια πριν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και αυτή του η επιλογή δικαιώνεται τώρα με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

 

Το νέο σχέδιο Μάρσαλ όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μεϊμαράκης «είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα για πρώτη φορά με ουσιαστικό τρόπο διεκδίκησε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και το καινοτόμο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η Ευρώπη θα δανειστεί από τις αγορές αναλαμβάνοντας το δανεισμό ως εγγύηση μέσω του προϋπολογισμού της».

 

«Η χώρα, λόγω και της επιτυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης έχει ανακτήσει ακόμα περισσότερο το κύρος της» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός μέσω των χειρισμών και των μέτρων που έλαβε έθεσε την υγεία του ανθρώπου υπεράνω όλων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική ευαισθησία της παράταξης. Αποδείξαμε ότι υπάρχει κοινωνικό κράτος το οποίο προστατεύει τους αδύναμους συμπολίτες μας στο πλαίσιο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που διέπει τη φιλοσοφία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου