O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΗΣ: COVID-19 ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (European Communication Institute – ECI) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, συνδιοργανώνουν πρωτοβουλία με θέμα την «Ψηφιακή Αφήγηση σε Εποχές Κρίσης".

Η δράση κορυφώνεται στις 24 Μαΐου

-με δημοσίευση του Αποθετηρίου

-με την καταγραφή της συζήτησης και των παρουσιάσεων των εργασιών που θα είναι διαθέσιμη στον παραπάνω σύνδεσμο, Δευτέρα 25.5 στις 16:00

Το υλικό αυτό θα εμπλουτίζεται και θα είναι διαθέσιμο σε όλους, ειδικώς σε σχολές Επικοινωνίας,
Περιεχομένου και Δημοσιογραφίας, ή σε όποιους θέλουν να εντάξουν σχετικό μάθημα Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Narration) στο ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα.

Δύο ομάδες καλούνται να συν-δημιουργήσουν διδακτικό υλικό σε μορφή Ιστοσελίδας.

Μια αποτελούμενη από φοιτητές που εξετάζουν την συμβολή Αφηγητών όπως ο Όμηρος, ο Λευκάδιος Χερν, ο Leo Burnett και ο Τρούμαν Καπότε, ενώ η αντίστοιχη των Διδασκόντων και των επαγγελματιών της οπτικοακουστικής / ψηφιακής επικοινωνίας, συσχετίζουν τη ψηφιακή αφήγηση με την τρέχουσα συγκυρία στην Ελλάδα.

 H πρωτοβουλία εντάσσεται στις κοινές δράσεις του Γραφείου και του Ινστιτούτου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που προάγουν τον Εγγραμματισμό του Πολίτη (Citizen Literacy), με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων και διεπιστημονικών γνώσεων για μια κοινωνία ενεργή και καταρτισμένη ως προς τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της νέας εποχής.



Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, συνεπικουρούμενοι από πλειάδα φορέων, επιχειρούν με τις πρωτοβουλίες τους να διευρύνουν τις διεπιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στον Πολίτη του 21ου αιώνα, τόσο για να ασκεί τα δικαιώματά του όσο και για να συμμετέχει ισότιμα στις ολοένα και πιο απαιτητικές συνθήκες της σύγχρονης αγοράς και κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου