O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Παρατάθηκε και η προθεσμία για τη δήλωση κενών ακινήτων μέχρι 31.8.2020


ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ μέχρι την 31η Αυγούστου 2020 και η προθεσμία για τη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας, 29.6, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, όπως είχε ζητήσει η ΠΟΜΙΔΑ με την από 25.6.2020 επιστολή της .

Στην επιστολή αυτή η ΠΟΜΙΔΑ ανέφερε ότι με την τροπολογία που ψηφίζεται τη Δευτέρα στη Βουλή παρατεινόταν για δύο μήνες η προθεσμία δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μόνο των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς ταυτόχρονη παράταση της προθεσμίας δήλωσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!

Ετσι παρατείνεται για ένα δίμηνο η λειτουργεία της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, ως προς το σύνολο των δύο τομέων  λειτουργίας της.Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα προστέθηκε και η δυνατότητα διόρθωσης των εμβαδών των κοινοχρήστων χώρων πολυκατοικιών.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, 1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία δήλωσης των μειώσεων ενοικίων λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοιού, ενώ την 29η Ιουλίου θα λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου