O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Εξάλειψη της αστεγίας έως το 2030- Το νέο ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία 647 ψήφων υπέρ την πρόταση Ψηφίσματος σχετικά με την αντιμετώπιση των ποσοστών έλλειψης στέγης στην ΕΕ.
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συμμετείχε στη διαμόρφωση του Ψηφίσματος ως σκιώδης Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αριθμός των αστέγων εκτιμάται σε περίπου 4 εκατομμύρια ενώ η έλλειψη στέγης συνδέεται άμεσα με τη δυσκολία άσκησης άλλων βασικών δικαιωμάτων. Tο Ψήφισμα αναγνωρίζει την έλλειψη στέγης ως μία από τις πιο σοβαρές μορφές φτώχειας και στέρησης κι ανάμεσα στα κύρια σημεία του, ζητάει την εξάλειψη της έλλειψης στέγης έως το 2030.

Επίσης, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει ισχυρότερη δράση για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στη μείωση και την εξάλειψη του αριθμού αστέγων, τη θέσπιση ενός κοινού ορισμού πλαισίου και συνεκτικούς δείκτες για την έλλειψη στέγης καθώς και να συνεχίσει να κινητοποιεί την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Τέλος, ζητά από τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στην αποποινικοποίηση της έλλειψης στέγης καθώς και να διασφαλίσουν την παροχή ίσης πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου