O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Τοποθέτηση Κυμπουρόπουλου κατά Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

 

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορούσε την τοποθέτηση του Σώματος για την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου  ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος ευρωβουλευτής τα ΝΔ έλαβε και λόγο και αναφέρθηκε στα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας και των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

Στην ομιλία του δήλωσε πως η Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις, ως αποτέλεσμα της αναποφασιστικότητας της κατά το παρελθόν. Όπως η απειλή της τρομοκρατίας και η ετεροβαρής σχέση μας με κράτη, όπως η Τουρκία.

Αναφέρθηκε στην  ανεκτικότητα της ΕΕ στις σχέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν με θύλακες του ISIS

για την πραγματοποίηση λαθρεμπορίου πετρελαίου στο παρελθόν, στην συνεργασία με ακραίους Ισλαμιστές της Τουρκίας στην Συρία και την μεταφορά τους ως μισθοφόρων στην Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ και στην εκμετάλλευση του προσφυγικού από τον Ερντογάν για την είσπραξη χρηματοδοτήσεων και την πίεση στην Ευρώπη συνάντησε ισχνές αντιδράσεις.

Δήλωσε πως τώρα «είμαστε ενώπιον των συνεπειών. Μαχητές του ISIS συλλαμβάνονται από τις Ελληνικές Αρχές αφού διήλθαν από την Τουρκία. Ζούμε την πρόκληση θρησκευτικών εντάσεων στις μουσουλμανικές κοινότητες της Γαλλίας με παρακίνηση του Ερντογάν. Κύριοι Συνάδελφοι όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες της ΕΕ ήταν ευχολόγια και παυσίπονα. Χρειάζεται να χτυπηθεί όμως το πρόβλημα στην ρίζα. Η Τουρκία και ο Ερντογάν απειλούν την Ένωση μας, και πρέπει να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα.»

Ζήτησε την διακοπή των εταιρικών σχέσεων, την διακοπή χρηματοδότησης και την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία και την στήριξη όσων απειλούνται από την αναθεωρητική πολιτική Ερντογάν.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε «Οφείλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει την ιστορική αποστολή που του αναλογεί με ρηξικέλευθες αποφάσεις και ενεργοποίηση των κυρώσεων….. Η Ευρώπη δεν να μένει παρατηρητής. Η Ευρώπη είναι η κορωνίδα της  σταθερότητας και του δικαίου και αυτό πρέπει να το δηλώνει ρητά παντού».  

 

Ακολουθεί το  link της ομιλιας του κ. Κυμπουρόπουλου: 

https://www.youtube.com/watch?v=KsV9_XYpHpY

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου