O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Απάντηση στην τρομοκρατία χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών

 Λογότυπο κατά της τρομοκρατίας του Ισλαμικού κράτους

 Στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου κ. Ylva Johansson, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, καταδίκασε με παρέμβαση τις πρόσφατες ένοπλες αιματηρές επιθέσεις τρομοκρατών στη

Γαλλία και την Αυστρία, που υποκινήθηκαν για ακόμη μια φορά από ακραίες αντιλήψεις θρησκευτικού φανατισμού και ρητορική μίσους και στοίχισαν τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας στο πλαίσιο εργασιών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι μια νέα δύσκολη περίοδος στις σχέσεις της Ευρώπης με τα ακραία ισλαμιστικά καθεστώτα ξεκινά εκ νέου, που απαιτεί στοχευμένη δράση.

Ο δρόμος που μένει ακόμα να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ. Τους τελευταίους 22 μήνες έχουν αποτραπεί 119 τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος λόγω της ενισχυμένης αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και της ανταλλαγής πληροφοριών. Παρόλα ταύτα, η ριζοσπαστικοποίηση νέων ισλαμιστών που εκπαιδεύτηκαν να μισούν την Ευρώπη καθώς και η ισλαμιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο που προωθεί την τρομοκρατία συνεχίζονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και συντονισμένα. Οι απειλές είναι κοινές και η απάντηση πρέπει να είναι κοινή χωρίς εκπτώσεις στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κ. Βόζεμπεργκ:

«Η Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη για ακόμα μια φορά με ένοπλες αιματηρές επιθέσεις τρομοκρατών, υποκινούμενες από ακραίες αντιλήψεις θρησκευτικού φανατισμού και ρητορική μίσους, που στοίχισαν τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας και μόνο σκοπό έχουν να σπείρουν τον τρόμο, πλήττοντας τις αρχές και τις αξίες μας.

Οι επιθέσεις σε Γαλλία και Αυστρία, καταδεικνύουν ότι ξεκινά μια νέα δύσκολη περίοδος για τις σχέσεις της Ευρώπης με τα ακραία ισλαμιστικά καθεστώτα, γεγονός που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και αλληλέγγυους. Έχουμε κάνει πολλά βήματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά έχουμε ακόμα να διανύσουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο. Η ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και η ανταλλαγή πληροφοριών πρέπει να συνεχιστούν, καθώς συνέβαλαν στην πρόληψη επιθέσεων ή στον περιορισμό των επιπτώσεών τους. Τους τελευταίους 22 μήνες έχουν αποτραπεί 119 τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ωστόσο, η ριζοσπαστικοποίηση νέων ισλαμιστών που εκπαιδεύτηκαν να μισούν την Ευρώπη, τη δημοκρατία και τους θεσμούς μας καθώς και η ισλαμιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο που προωθεί την τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και στοχευμένα. Οι απειλές που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές και κοινή πρέπει να είναι η προσέγγισή μας, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες, τις ελευθερίες, τον τρόπο ζωής μας αλλά και στην ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου