O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κυμπουρόπουλος: To νέο EU4health πρόγραμμα να είναι η αρχή για μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υγεία!

Την ανάγκη το πρόγραμμα EU4health πρόγραμμα να είναι η απαρχή για μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, τόνισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην παρέμβαση του στην Ολομέλειά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικά στοιχεία του προγράμματος όπως η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στην υγεία, κι ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά μας, η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε προσιτές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας αλλά κι η έμφαση στην ψυχική υγεία και τη δημογραφική γήρανση.

Τόνισε δε ότι ο κύριος στόχος μας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση σύγχρονων και ποιοτικών

υπηρεσιών υγείας προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε τη σημασία του να προχωρήσουμε προς μια Ένωση, μ’ έμφαση στην ενίσχυση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για να μπορέσουν ν ’ανταποκριθούν σ’ ενδεχόμενη νέα υγειονομική κρίση, αλλά και με μια στρατηγική για την κατάρτιση και την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

 

Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητή Επίτροπε κ. Κυριακίδη,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η έκθεση για το πρόγραμμα «Η ΕΕ για την υγεία» θέτει στο επίκεντρο μια σειρά από απαραίτητα στοιχεία που έχω θίξει κι εγώ, όπως:

  • την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στην υγεία, κι ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά μας
  • τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε οικονομικά προσιτές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας
  • αλλά και την έμφαση σε προκλήσεις, όπως η ψυχική υγεία κι η δημογραφική γήρανση.

Κυρίως όμως γιατί είναι μια απτή απόδειξη της συνεισφοράς της πολιτικής μου ομάδας, αλλά κι όλου του Κοινοβουλίου, στο να καταφέρουμε να τριπλασιάσουμε τους πόρους του προγράμματος.

Ωστόσο, αυτό πρέπει να είναι μόνο η αρχή! Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και στον τομέα της υγείας.

Λαμβάνοντας λοιπόν, σοβαρά υπόψη τα συμπεράσματα από την πανδημία, θα πρέπει να υλοποιήσουμε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υγεία.

Μια Ένωση που θα προτάσσει την ανάγκη επένδυσης στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας για ν’ αποτρέψουμε την κατάρρευση των συστημάτων υγείας σ’ ενδεχόμενη, νέα υγειονομική κρίση.

Αλλά και μια Ένωση με μια πραγματικά ολιστική στρατηγική για την κατάρτιση και την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού, και που θα επιτρέπει στα συστήματα υγείας μας να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Μ' ένα και μόνο στόχο: Τη διασφάλιση σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών!

 

Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου