O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Η ΕΕ αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια για την Παλαιστίνη στα 34,4 εκατ. ευρώ

 


Η ΕΕ αύξησε την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλέον ευάλωτους Παλαιστινίους κατά 8 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό για φέτος στα 34,4 εκατ. ευρώ. Η πρόσθετη χρηματοδότηση

προορίζεται για τη στήριξη των θυμάτων της πρόσφατης βίας. Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση της ΕΕ για το 2021 θα συμβάλει στην προστασία των πλέον ευάλωτων Παλαιστινίων, στην παροχή ζωτικής βοήθειας και στην προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Μετά την εξαγγελία της κατάπαυσης του πυρός, τώρα είναι ζωτικής σημασίας η επείγουσα πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να ανακουφιστούν τα δεινά των πολυάριθμων αθώων θυμάτων. Τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τις ζωές των πολλών αμάχων που χάθηκαν στην τελευταία αυτή σύγκρουση. Αισθανόμαστε αποτροπιασμό για τον θάνατο τόσο πολλών παιδιών, μεταξύ αυτών και 11 παιδιών από τη Γάζα, τα οποία συμμετείχαν σε πρόγραμμα μετατραυματικής περίθαλψης, το οποίο στηρίζεται από την ΕΕ. Η ΕΕ συνεχίζει να προσφέρει καίρια στήριξη σε προγράμματα προστασίας, στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την πρόσβαση σε ασφαλές νερό και την παροχή χρηματικής βοήθειας. Η ΕΕ επιμένει στον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και δεν μπορεί να αποδεχτεί τον βίαιο εκτοπισμό των αμάχων και την κατεδάφιση των σπιτιών και των σχολείων τους».

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει 8 εκατ. ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης και 200.000 ευρώ για τη στήριξη της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS), με σκοπό την παροχή άμεσης βοήθειας μέσω ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που λειτουργούν καθημερινά σε 24ωρη βάση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου