O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η Επιτροπή δημοσιεύει έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα


 

η Επιτροπή δημοσίευσε την ενδέκατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα.

Η σύνταξη της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο χρησιμεύει για την εξασφάλιση συνεχιζόμενης στήριξης για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής το 2018.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για να εκπληρώσει τις εκκρεμείς ειδικές δεσμεύσεις της, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία. Οι ελληνικές αρχές εκπλήρωσαν ειδικές δεσμεύσεις σε διάφορους τομείς, όπως στις ιδιωτικοποιήσεις, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη φορολογική διοίκηση, ενώ σημείωσαν πρόοδο σε ευρύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης και της δημόσιας διοίκησης.

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα χαιρετίζουν τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία των ελληνικών αρχών σε όλους τους τομείς και τις παροτρύνουν να διατηρήσουν τη δυναμική και, όπου χρειαστεί, να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που οφείλονται εν μέρει στην πανδημία.

 Η έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου