O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Στη ΔΕΗ το χαράτσι και το 2013

Από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η είσπραξη του τέλους ακινήτου μέσω της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί και το 2013 ενώ κυβερνητικές πήγες έκαναν λόγο για προσδιορισμό των αποχωρήσεων από το δημόσιο.
Ο υπουργός πρότεινε να συνεχιστεί η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, σε μια ηπιότερη μορφή, και να ενταχθει στον σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων από τις αρχές του 2014.
Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες,
ο κ. Στουρνάρας σχολίασε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων.
Ερωτηθείς να αποσαφηνίσει τι θα σημαίνει η τροποποίηση του τέλους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο.
Μάλιστα για την εισήγηση αυτή σύμφωνα με πληροοφίες έχουν ήδη ενημερωθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι, Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης.
Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα βασικά ζητήματα διαφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, που αποχώρησε και αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές Απριλίου, ήταν το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου