O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Παρέμβαση Βόζεμπεργκ για τα μέτρα της ΕΕ ενάντια στον COVID-19

Στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβε χώρα σήμερα σχετικά με τη συντονισμένη δράση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη κατέθεσε γραπτή παρέμβαση, ζητώντας από την Κομισιόν πιο γενναία οικονομικά μέτρα και αλληλεγγύη στην πράξη.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γρήγορα αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης, που διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τη φονική κρίση, καθώς και στις
υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων όσοι μάχονται στην πρώτη γραμμή με θάρρος και αυταπάρνηση.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα, η κα. Βόζεμπεργκ στήριξε την έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου, που θα προσφέρει την απαιτούμενη ενίσχυση σε όλες τις πληττόμενες ευρωπαϊκές χώρες, δεδομένου ότι η πανδημία δεν γνωρίζει σύνορα και έχει εξαντλήσει ακόμα και τις πιο εύρωστες οικονομίες της Ευρώπης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κ. Βόζεμπεργκ:

«Η φονική πανδημία που βιώνουμε απέδειξε ότι είμαστε όλοι το ίδιο αδύναμοι μπροστά στον εχθρό. Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά στη διαχείριση της κρίσεως, γεγονός που αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Παρά τη δεκαετή κρίση χρέους που ταλάνισε τη χώρα μου και την σταθερά επιθετική πολιτική της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, η Ελλάδα στάθηκε γενναία και αποτελεσματικά απέναντι σε ένα διεθνές πρόβλημα, δείχνοντας το δρόμο σε μεγάλες και ισχυρές χώρες. Η υγειονομική κρίση χτύπησε την πόρτα όλων και εξάντλησε ακόμα και τις πιο εύρωστες οικονομίες.



Καλωσορίζουμε τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η Ένωση για την στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια ακόμα πιο σθεναρή αλληλεγγύη στην πράξη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφασιστικές πολιτικές, που δεν θα διχάσουν τον ευρωπαϊκό βορρά και το νότο αλλά θα οδηγήσουν σε μαζική ανάκαμψη και από κοινού ανάληψη ευθυνών. Η έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου θα προσφέρει την απαιτούμενη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.



Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το μυαλό όλων μας βρίσκεται σε όσους παλεύουν στην πρώτη γραμμή και δίνουν μια άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό. Οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου