O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στη συντονιστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το σχέδιο ανάκαμψης της Ε.Ε.

Σε μία ιδιαίτερα τιμητική θέση μεταξύ των μελών της νέας συντονιστικής επιτροπής του
Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το οικονομικό σχέδιο ανάκαμψης της Ε.Ε. επελέγη η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Ομάδας Εργασίας για τις Νομικές και Εσωτερικές Υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  
Η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής, υπό την ηγεσία του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Manfred Weber, είναι μείζονος σημασίας για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ως ηγέτιδας πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη, σχετικά με το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 της Ε.Ε. και τη διανομή των πόρων του ευρωπαϊκού Πακέτου Ανάκαμψης στα κράτη

Η κ. Βοζεμπεργκ μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας επιτροπής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το πακέτο ανάκαμψης της Κομισιόν των 750 δις ευρώ αποτελεί ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον μετριασμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε παγκοσμίως. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να απαιτεί πλήρη συμμετοχή και αποφασιστικό ρόλο στον τρόπο διανομής των νέων οικονομικών πόρων, γεγονός που θα ενισχύσει τη δημοκρατική διαφάνεια αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εφεξής, η προσοχή μας είναι στραμμένη στην οικονομική  στήριξη των κρατών μελών ανάλογα με τις ανάγκες τους και πρωτίστως στους τομείς εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως ο τουρισμός. Η συμμετοχή μου στη νέα Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τιμά ως Ελληνίδα και μου δίνει τη δυνατότητα να προωθήσω ευπρόσωπα τα δίκαια αιτήματα της χώρας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου