O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Βόζεμπεργκ: Η έμφυλη βία υπονομεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ισοπεδώνει τη γυναικεία ψυχή

     

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την βία κατά των γυναικών στο διαδίκτυο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Εκατομμύρια γυναίκες κακοποιούνται κάθε χρόνο στον πλανήτη ενώ δεκάδες χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους από τη βία. Το ένα τρίτο των γυναικών στην ΕΕ έχουν βιώσει κάποια μορφή σωματικής ή και σεξουαλικής βίας από την ηλικία των 15 ετών. Βία κατά των γυναικών ασκείται παντού, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην εργασία, στο διαδίκτυο, στο δρόμο. Το αποκρουστικό αυτό φαινόμενο παραβιάζει άμεσα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και μας προσβάλλει όλους.

 

Η πανδημία COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του φαινομένου αυτού. Η έμφυλη βία υπονομεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ισοπεδώνει τη γυναικεία ψυχή. Μηδενική ανοχή σε κάθε τέτοια πράξη απόλυτης δειλίας και ανανδρίας! Όχι στα έμφυλα στερεότυπα που μειώνουν το γυναικείο φύλο!

 

Έχουμε υποχρέωση με κοινές δράσεις, με βελτίωση των δομών, με εξέλιξη της νομοθεσίας να δώσουμε τώρα ένα οριστικό τέλος στη βία κατά των γυναικών. Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που καθιερώνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο νομικών και πολιτικών μέτρων για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, την υποστήριξη των θυμάτων και την τιμωρία των δραστών, πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά και να κυρωθεί από όλα τα κράτη μέλη και την Ε.Ε.

 

Όλοι ενωμένοι για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών! Το οφείλουμε στις ευρωπαϊκές μας αξίες, στον πολιτισμό μας, στους προγόνους μας, στις γυναίκες σήμερα, κυρίως, όμως, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου