O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Συνεργασίες και νέες θέσεις εργασίας στο βάθος από την SOFTCOM INTERNATIONAL


η Δρ Ζ. Αικατερινίδη
με τον Διευθυντή της Uniscon, Δρ. Jaeger.

Σημαντικές επαφές, για συνεργασίες στο άμεσο μέλλον, οι οποίες θα δημιουργήσουν στην Ελλάδα νέες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της μεγαλύτερη έκθεσης παγκοσμίως για θέματα ΙΤ, CeBIT, στο Αννόβερο της Γερμανίας είχε η Διευθύντρια της ελληνικής εταιρίας Software Competitiveness International (SOFTCOM INTERNATIONAL),  Δρ Z. Αικατερινίδη.
Η SOFTCOM INTERNATIONAL, ένα από τα Κέντρα Λογισμικού της Ελλάδας, που δραστηριοποιείται ήδη στην Γερμανική αγορά,
παραβρέθηκε στην CeBIT, προκειμένου να αναζητήσει και να διαπραγματευτεί πρόσθετες συνεργασίες,  οι οποίες εφόσον επιτευχθούν, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας σε θέματα νέων τεχνολογιών.
Η ανοδική πορεία της αγοράς πληροφορικής διεθνώς και η ανάγκη για ικανούς μηχανικούς λογισμικού, είναι αυτή που δημιουργεί και τις θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο στον τομέα της πληροφορικής προσωπικό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε τεχνολογίες
cloud, στην Ασφάλεια Πληροφοριακών συστημάτων (IT security), στην διαχείριση έργων πληροφορικής (IT Project Management), σε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ΙΤ και στην ανάπτυξη λογισμικού.
Μεγάλη ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας πηγάζει κυρίως από την γερμανική αγορά.Για κάθε μη απασχολούμενο απόφοιτο Πληροφορικής, αντιστοιχούν τέσσερις κενές θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τη
VDI (Verein Deutscher Ingenieure - Σύλλογος Μηχανικών Γερμανίας) στα CeBIT News (5.3.2013), το 2011 ο αριθμός των απασχολούμενων απόφοιτων Πληροφορικής έφτασε στις 191.000, νούμερα ρεκόρ για την χώρα, ενώ οι απόφοιτοι Πληροφορικής (πάνω από 50.000 το έτος 2011) απορροφούνται αμέσως από την αγορά εργασίας.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις, για βρουν λύση στην έλλειψη προσωπικού στον τομέα αυτό, προσανατολίζονται στο μοντέλα Outsourcing και offshoring, δηλαδή στην συνεργασία με κατάλληλα και έμπειρα
 κέντρα λογισμικού διεθνώς, που προσφέρουν ανταγωνιστική σχέση κόστους / αποτελέσματος, διότι , παρά την έλλειψη δυναμικού, θεωρούν πρωταρχικό το θέμα του ελέγχου του κόστους και της σύνεσης στην αύξηση του δικού τους προσωπικού
Στην Ελλάδα έχουμε την ικανότητα, υπό προυποθέσεις,  να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικά κέντρα λογισμικού για την διεθνή αγορά (offshore, ή πιο σωστά nearshore - αφού μιλούμε για Ευρώπη, και όχι για Ασια), ή να αναπτύξουμε περαιτέρω τα υπάρχοντα.
Οι προϋποθέσεις αυτές, είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, βάσει διεθνών standards διαδικασιών ανάπτυξης λογισμικού, εξειδίκευση, πελατοκεντρική προσέγγιση, και ανταγωνιστική σχέση κόστους / αποτελέσματος.
Η
Software Competitiveness International (SOFTCOM INTERNATIONAL) είναι ένα από τα Κέντρα Λογισμικού της Ελλάδας που δραστηριοποιείται ήδη στον τομέα του nearshore Software development για την Γερμανική αγορά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου