O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Κλείνονται σε μοναστήρι ο Λέτα και οι υπουργοί του

Με ένα tweet, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ανακοίνωσε ότι την προσεχή Κυριακή θα παραμείνει για ένα 24ωρο σε μοναστήρι της Τοσκάνης, μαζί με τους υπουργούς του.
«Κυριακή και Δευτέρα 24 ώρες απομόνωσης, σε ένα μοναστήρι στην Τοσκάνη, μόνο υπουργοί. Για να καθορίσουμε πρόγραμμα, να γνωριστούμε και να συνεργαστούμε σαν σε αθλητικά αποδυτήρια. Ο καθένας πληρώνει για τα έξοδά του» ανέφερε το post του 47χρονου πρωθυπουργού, του οποίου η θητεία αναμένεται να είναι διαφορετική σε σχέση με όσες έχουν προηγηθεί.
Το αβαείο του Σπινέτο στο Σαρτεάνο έχει πλέον μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων,
το οποίο διατηρεί τη φιλοσοφία του μοναστηριού, προωθώντας την επαφή των επισκεπτών με τη φύση, τις στιγμές χαλάρωσης και συλλογισμού.
Σε ένα χώρο με πλούσια βλάστηση, μακριά από το θόρυβο των μεγαλουπόλεων, θα βρεθεί το επιτελείο της ιταλικής κυβέρνησης, ώστε να συζητήσει φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό της οικονομίας, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη χώρα, αλλά και να έρθουν πιο κοντά οι υπουργοί με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο μίας «to know us better» απόπειρας.
Βέβαια, ο ιταλικός Τύπος θυμίζει ότι κάτι ανάλογο είχε επιχειρήσει και ο Ρομάνο Πρόντι, όταν το 1997 είχε προσκαλέσει τους υπουργούς του σε μοναστήρι κοντά στη Σιένα, ωστόσο η «επαναστατική» του προσπάθεια δεν είχε θετικά αποτελέσματα...
Όπως αποδείχθηκε τότε, η προσπάθεια του Πρόντι να έρθει κοντά στα στελέχη του, δεν ήταν επιτυχημένη, καθώς ένα χρόνο αργότερα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου