O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Απουσιολόγιο, περικοπή αποζημίωσης και “έξωση” σε πρώην Πρωθυπουργούς ανακοίνωσε η Ζωή

Απουσιολόγιο, περικοπή αποζημίωσης και “έξωση” σε πρώην Πρωθυπουργούς ανακοίνωσε η ΖωήΠερικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5 θα εφαρμοστεί αν υπάρχουν αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών σε πάνω από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Στην παρούσα περίοδο θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής  που προβλέπει ότι αν υπάρχουν αδικαιολόγητες μη προσελεύσεις σε πάνω από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών θα υπάρχει περικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε:
«Θα εφαρμοστεί αυτό διότι αποτελεί
και την εγγύηση ότι η Βουλή θα διαβουλεύεται ως ζωντανός, συλλογικός Σώμα και όχι ως «φάντασμα» εκπροσώπησης με υποτυπώδη, έως συμβολική εκπροσώπηση».
Ακόμη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωση πως θα αποστείλει επιστολή σε τρεις πρώην Πρωθυπουργούς προκειμένου να αποδώσουν τα γραφεία τους.
«Είναι παραλογισμός να καταλαμβάνονται χώροι από μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα την ίδια ώρα που οι βουλευτές δεν έχουν χώρο να μελετήσουν, δεν έχουν στην κυριολεξία ένα γραφείο και μία καρέκλα για να κάτσουν», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:
«Αύριο με επιστολή μου θα ζητήσω από τους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς που έχουν γραφεία στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου να αποδώσουν τους χώρους αυτούς στο Κοινοβούλιο προκειμένου να αξιοποιηθούν ακριβώς για το κοινοβουλευτικό έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου