O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Μπαρόζο: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις του Τσίπρα

Μπαρόζο: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις του ΤσίπραΕπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο BBC.
Συγκεκριμένα κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έδωσε μη ρεαλιστικές υποσχέσεις στους ψηφοφόρους της τις οποίες πλέον δεν μπορεί να εκπληρώσει.
Επίσης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει κατάλληλη εμπειρία, ενώ έκανε λόγο για απαιτήσεις που «είναι εντελώς απαράδεκτες για τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης».
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, επομένως θα λάβει ένα συνολικό
”όχι” όταν ζητάει να της γίνει κούρεμα χρέους. Αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να αναλάβει τις ευθύνες της για τα οικονομικά δεινά της χώρας και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τη χώρα», τόνισε ο Μπαρόζο και συμπλήρωσε:
«Δεν είναι η Γερμανία ή άλλο μέλος της ΕΕ που δημιούργησε τα προβλήματα στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη χώρα έχει δομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη χαμηλή παραγωγικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου