O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

FT: Το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

FT: Το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμαΣύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλούνται οι Financial Times το ΔΝΤ δεν
μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και των κακών επιδόσεων στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρεται, αν και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις ώστε να διασφαλίσει ότι το νέο πακέτο βοήθειας συμβαδίζει με τους κανονισμούς του Ταμείου, προς ώρας δεν μπορεί να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να υπάρξει άμεση συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο,
το ΔΝΤ θα είναι ικανό να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, μόνο εφόσον η χώρα μας συναινέσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η Ευρωζώνη προβεί στην ανακούφιση του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου