O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Βρετανία: Η οικονομική μετανάστευση, οι startups και η επιχειρηματικότητα

Βρετανία: Η οικονομική μετανάστευση, οι startups και η επιχειρηματικότηταΣτο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρέθηκε το Μάρτιο ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών στη Βρετανία, φτάνοντας τους 330.000.
Το γεγονός αυτό, όμως, δεν έμεινε ασχολίαστο από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία χαρακτήρισε το στοιχείο αυτό "βαθιά απογοητευτικό" και "αρνητικό" για την οικονομία!
Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη άσκησαν κριτική γι' αυτό κατά της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι οι κανόνες για ελεύθερη διακίνηση σπουδαστών και εργαζομένων έχουν οδηγήσει σ' αυτό το δυσάρεστο σημείο τη Βρετανία.
Αρκετοί επιχειρηματίες συμμερίζονται αυτήν την άποψη,
καθώς εκτιμούν ότι η οικονομική μετανάστευση έχει τεράστιο κόστος για τις Βρετανικές επιχειρήσεις.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μία στις επτά νέες επιχειρήσεις και startups στη Βρετανία δημιουργείται από μετανάστες και αυτές αριθμούν συνολικά 1,16 εκατ. προσωπικού. Γεγονός που υποδέχονται θετικά άλλοι επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι βοηθά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου