O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ντράγκι: Οι προϋποθέσεις για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Ντράγκι: Οι προϋποθέσεις για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσηςΟ Μάριο Ντράγκι ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν και τα ελληνικά ομόλογα να περιληφθούν στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Υπογράμμισε ότι πρώτα μια ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους και τόνσιε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο η αξιολόγηση του προγράμματος είναι σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν και χρονικά όρια.
Ο Ντράγκι αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, λέγοντας ότι η Φρανκφούρτη επέμεινε στην εξαίρεση των καταθετών από ενδεχόμενο bail in. «Κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαραγωγικό και επιζήμιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Θα χτυπούσε μερικές χιλιάδες αποταμιευτών»,
τόνισε χαρακτηριστικά.
Για τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, ο Ντράγκι είπε ότι οι εκτιμήσεις πάνε προς τα κάτω: 1,4% από 1,5%, το 2015, 1,7% το 2016 και 1,8% το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου