O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

«Τροπολογία της Ευρωβουλετού Μισέλ Ασημακοπούλου σε Ψήφισμα για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Τροπολογία κατέθεσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών σχετικά με την αναγκαιότητα χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της εκπαίδευσης.
Ενόψει του σχετικού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κα Ασημακοπούλου εισηγείται τη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης και ζητά από την Επιτροπή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε
περιοχές όπου η υστέρηση περιορίζει την προσβασιμότητά τους σε εφαρμογές εκπαίδευσης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Επίσης, η κα Ασημακοπούλου ζητά από την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας, θα συμμετέχουν με ισότιμους όρους ανταγωνισμού με τους διεθνείς κολοσσούς σε σχετικούς δημόσιους διαγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου