O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Τηλεδιάσκεψη Ευρωβουλευτών με φορείς τουρισμού και μεταφορών

Την αγωνία, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την τουριστική περίοδο λόγω του κορωνοϊού, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των φορέων Τουρισμού και Μεταφορών σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
 
Στην πολύωρη τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, οι φορείς παρουσίασαν την αναλυτική εικόνα που διαφαίνεται ότι θα επικρατήσει στην τουριστική περίοδο λόγω της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη, υπογραμμίζοντας την υψηλή αβεβαιότητα που επικρατεί εξαιτίας της έντασης του υγειονομικού προβλήματος, το οποίο επιφέρει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Παράλληλα,
έκαναν λόγο για ένα πρωτόγνωρο χτύπημα στον τουρισμό που όμως, όπως επισήμαναν, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι ως απειλή αλλά ως ευκαιρία για την αναδιοργάνωση του τουριστικού προϊόντος.
 
Συζήτησαν την επιτακτική ανάγκη στήριξης του τουριστικού κλάδου παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους για:
 
-υγειονομικά πρωτόκολλα
-επιδότηση εργασίας
-εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων επανεκκίνησης της αγοράς
-μείωση ΦΠΑ ενώ τόνισαν την ανάγκη κεφαλαιοποίησης των θετικών χειρισμών στην αντιμετώπιση του υγειονομικού προβλήματος, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει ελκυστικός και ασφαλής προορισμός.
 
Από την πλευρά τους, οι Ευρωβουλευτές, διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές τους ότι θα βρίσκονται δίπλα τους και στην πρώτη γραμμή και με παρεμβάσεις στο ΕΛΚ, το οποίο αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αγωνιστούν για τη διαμόρφωση αποτελεσματικών λύσεων προκειμένου να θωρακιστεί το μεγάλο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας το οποίο αναδείχθηκε από τον κορωνοϊό ως ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας. 
 
Στην τηλεδιάσκεψη, που διήρκησε 3.5 ώρες, συμμετείχαν μαζί με τους συνεργάτες τους, οι:
 
- Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
- Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
- Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
- Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων
- Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ Aegean
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου