O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ NPL ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

 


 

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) συμφώνησαν στη θέσπιση κοινών κανόνων για τη ρύθμιση της μεταφοράς επισφαλών δανείων από τράπεζες σε

δευτερεύοντες διατάκτες, προστατεύοντας παράλληλα τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

Το κείμενο εγκρίθηκε με 38 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 13 αποχές. Τα μέλη της ECON συμφώνησαν επίσης να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, με 39 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 12 αποχές.

Η αντιμετώπιση πιθανής μελλοντικής συσσώρευσης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της Τραπεζικής Ένωσης και τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα, καθώς και για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την ενθάρρυνση της παροχής δανείων προς τις επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να τονωθεί η ανάπτυξη και να στηριχθεί η ανάκαμψη στην ΕΕ μετά την πανδημία.

Ως μη εξυπηρετούμενα θεωρούνται τα δάνεια που έχουν εκπρόθεσμες πληρωμές για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών ή είναι απίθανο να εξυπηρετηθούν πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου